Even voorstellen

Mijn naam is Nancy Uittenboogaard, sporttherapeut en sportmasseur met een licentie (licentienummer 458435) van het Nederlands Genootschap Sportmasseurs (NGS) .

Wat is een sporttherapeut?

Waarschijnlijk denkt u bij het lezen van de term “sporttherapeut” direct aan blessures die ontstaan zijn tijdens het sporten. U zit op het juiste spoor maar sporttherapie is veel uitgebreider dan dat. Binnen deze vorm van therapie worden allerlei klachten en blessures behandeld aan uw houdings- of bewegingsapparaat. Sommige klachten hebben een specifieke medische oorzaak zoals een sportblessure of klachten na aanleiding van een ongeval. Maar ook de klachten die ontstaan zijn uit (over)belasting van uw lichaam kunnen aangepakt worden. Als sporttherapeut zorg ik ervoor dat de herstelmechanismen van uw lichaam zo effectief mogelijk ingezet kunnen worden. Ik doe dit door u te helpen ontspannen, uw mobiliteit, stabiliteit en bewegingsvrijheid te vergroten en de doorbloeding van uw lichaam te verhogen.

Ketenproblemen

Als sporttherapeut kijk ik niet alleen naar het deel van uw lichaam waar u klachten ervaart, maar neem ik tijdens behandelingen uw gehele lichaam mee. Dit komt doordat het zenuwstelsel dat pijnprikkels doorgeeft aan de hersenen een complex systeem is. Het komt vaker voor dat er op een andere plek in uw lijf de oorzaak gevonden kan worden van de pijnprikkels op een andere plek in uw lichaam. Als er meerdere oorzaken voor een probleem aanwezig zijn, wordt dat een ketenprobleem genoemd.

Uitgebreid intakegesprek

Om goed te kunnen herstellen van uw klachten is het belangrijk om niet alleen naar uw fysieke gestel te kijken maar ook naar uw mentale en emotionele factoren die een rol kunnen spelen in uw klachten. Ieder mens is uniek en iedereen gaat op een andere manier met zijn klachten om. In een uitgebreide intakeprocedure zullen alle positieve en negatieve factoren van uw herstelproces in kaart gebracht worden en wordt er met u gekeken wat voor behandelvorm, behandelintensiteit en behandelduur van toepassing is

Naast sporttherapie en NGS sportmassage heb ik de volgende cursussen succesvol afgerond:

  • Medical taping

  • Gespecialiseerde sportmassage bij (top) sporters

  •  Dry Needling

  • EHBO en AED

Vanaf 1 oktober 2017 tot eind augustus 2022 heb ik een massagepraktijk aan huis gehad. Sinds september 2022 heb ik een massagepraktijk op onderstaand adres.

Rietdekkersweg 1

3449 JC Woerden

Tel.nr.: 06 42112374 (ook What’s app)